top of page

Marknadskollen – 2 september 2022Turnaround case för Vintern?

Varje vecka ser vi stora rörelser på världens aktiemarknader. Att investera när marknaden står som lägst är oerhört svårt och kräver en stor portion tur för att lyckas. Genom att vara påläst och noggrann med analysen kan man dock identifiera bolag som har större potential att komma tillbaka snabbare och kraftigare. Här bjuder vi på två exempel som ingår i flera av våra portföljer.

GN Store Nord

GN Store Nord har påverkats väldigt negativt av komponentbrist hittills i år. Nu är tillgången på komponenter bättre, men efterfrågan försämras. Det kommer bolaget parera med ett flertal produktlanseringar. GN har bland annat lanserat en ny plattform för sina hörapparater (ReSound OMNIA), men även flera nya produkter inom Audio (headsets och hörlurar) har lanserats, vilket kommer att bidra till tillväxten resten av året och även under nästa år. Vi räknar med en markant resultatförbättring nästa år.

Värderingen är låg med ett p/e-tal på 11 räknat på nästa års förväntade vinst.

Bland riskerna finns en ytterligare försämring av konsumentförtroendet som kan främst kan påverka konsumentdelen inom Audio. En annan risk är att ReSound OMNIA inte tas emot av kunderna så bra som vi bedömer.


Kindred

När Nederländerna omreglerade hösten 2021 fick Kindred ingen spellicens initialt, vilket påverkade intjäningen kraftigt negativt. Men nu har Kindred fått licens och började sin marknadsföring i juli. Bolaget räknar med att vara topp 3 i landet innan årets slut. Första halvåret nästa år möter bolaget alltså väldigt enkla jämförelsetal. Kindred är normalt sett en kassaflödesmaskin och vår bedömning är att vi kommer att få se det under nästa år då vi väntar oss ett fritt kassaflöde på cirka 2 miljarder kronor.

Som grädde på moset spelas fotbolls-VM i slutet av året vilket bör bidra positivt till intjäningen.

Värderingen är låg med ett p/e-tal på 12 räknat på nästa års förväntade vinst. En risk är att relanseringen i Nederländerna inte blir så framgångsrik som vi tror.


Utvecklingen hittills i år för utvalda marknader

Comments


bottom of page