top of page

Lagoom Living tilldelas tomt i Malaga i unikt intiativ

Lagoom Living är ett spanskt fastighetsbolag som ägs av Iberian Yield Investment, en av PAM Capitals alternativa investeringar.

Nu har Malaga Stad tillkännagivit tilldelningen av den första tomten i ett unikt initiativ för att bygga prisvärda bostäder och regenerera Malagas innerstad. På en pressträff med Lagoom Living, Francisco de la Torre (Malagas borgmästare) och Patricia Navarro (andalusiska regeringsdelegaten) gavs ett formellt tillkännagivande att Lagoom Living har vunnit upphandlingen, signerat avtalet och nu kan tillträda tomten där projektet Lagunillas kommer att byggas.


Totalt 77 tomter kommer att upphandlas och ingår i ett projekt som initierades redan för 18 år sedan mellan nämnden och kommunfullmäktige och syftar till att främja prisvärda bostäder på exproprierade tomter i Malaga centrum. På den tilldelade tomten kommer Lagoom Living att bygga 84 lägenheter inom affordable housing-segmentet, vilket påbörjas under 2024.

Lagunillas, som projektet heter, kommer även att erbjuda gemensamma utrymmen och möjligheten att kombinera boende med jobb, så kallat co-working, gym, gemensam trädgård, med mera. Lägenheterna kommer att fördelas genom den kommunala bostadskön.

Projektet är en del av ”Programa de Fomento del Parque de Vivienda”, vilket har tilldelats 16,4 miljoner euro i bidrag och syftar till att offentliga och privata byggherrar ska utveckla projekt inom affordable housing. Projektet är ett av flera initiativ och ekonomiska tillskott för att främja byggandet av prisvärda och energieffektiva hyresbostäder på offentligt ägd mark i Andalusien.


Publicerade artiklar om pressträffen i spansk media:


Läs mer om Iberian Yield på Iberianyield.com

Läs mer om Lagoom Living på lagoomliving.es/en


Comments


bottom of page