top of page

PEQ Invest är ny huvudägare i logistikbolaget InQuire!

PEQ Invest är ett Private Equity-bolag som investerar i företag som bidrar till hållbar utveckling och ny teknik, och är en av PAM Capitals alternativa investeringar.


Genom investeringen får InQuire möjlighet att utveckla sin progressiva modell för hållbar transportlogistik.


– Tillsammans med PEQ Invest och våra kunder kan vi skapa skaleffekter genom att bygga transportnätverken större. En enskild varuägare klarar inte alltid att hålla optimal fyllnadsgrad, men med gemensamma leveranser skapar vi stora värden för kunderna, säger Björn Paulsson, delägare och grundare av InQuire.


InQuire har etablerat sig som en banbrytare inom transport- och logistik, främst för lastbilsleveranser. Idag hanterar de leveranslogistiken för stora transportintensiva aktörer som Elgiganten, Åbro och Maxbo.


Sedan starten 2010 har InQuire arbetat med hållbara leveranslösningar, ofta genom att ta ansvar för hela den operativa hanteringen av leveranser för en varuägare. I de flesta fall minskar det de totala logistikkostnaderna för klienten, förbättrar leveransservicen, minskar miljöpåverkan från varuflöden och förbättrar arbetsvillkoren för chaufförer. Med kontor i Helsingfors, Oslo, Stockholm, Göteborg och huvudkontor i Linköping är det idag en nordisk aktör med cirka 60 anställda.


Oscar Ripa, Investment Manager på PEQ Invest, och Björn Paulsson, grundare av InQuire.
ความคิดเห็น


bottom of page