top of page

Mattias Eriksson gästar Di TVs Börsrådet

Mattias Eriksson gästade idag Di TVs Börsrådet och delar med sig av tre köpcase. GN Store Nord som är ett klassiskt danskt kvalitetsbolag som vi även har skrivit om tidigare. Bolaget hamnade i trubbel efter förvärvet av SteelSeries, som blev för dyrt, men SteelSeries är ett starkt varumärke med fina tillväxtutsikter, och som för övrigt växte organiskt med 17 procent i det fjärde kvartalet. Tillsammans med det kända Jabra-varumärket och framgångsrik produktutveckling generellt i koncernen ser framtiden ljus ut för GN Store Nord. Vi räknar med en imponerade vinsttillväxt i år och nästa år.

Mattias tipsar även om VBG, ett verkstadsbolag av hög kvalitet, med en stark historik och imponerande nyckeltal, som värderas förvånansvärt lågt. Den organiska tillväxten har ökat med i genomsnitt 17 procent de senaste tre åren. Vinst per aktie har ökat med i genomsnitt 36 procent per år under samma period och förväntas växa med i genomsnitt 12 procent de kommande tre åren. De breddar nu sin verksamhet med hjälp av kompletterande förvärv där den gemensamma nämnaren är trafiksäkerhet.

Slutligen tipsar Mattias om Nobia, Europas största kökstillverkare med varumärken som Marbodal, HTH och uno form på den svenska marknaden. En konjunkturkänslig verksamhet, samtidigt som man gör en gigantisk investering och bygger en köksfabrik av världsklass i Jönköping som kommer att vara klar i slutet av året. Vår bedömning är att Nobia har goda chanser att komma tillbaka starkt med en potentiell kursdubbling inom tre års tid tack vare en bättre räntemiljö och ett uppdämt behov av att köpa kök, vilket ökar efterfrågan, samtidigt som balansräkningen förbättras radikalt i den omstrukturering som nu sker.

Se hela programmet genom att klicka på nedan bild.Utveckling under året för utvalda marknaderComentários


bottom of page