top of page

Lagoom Living hyllas av El Economista som en ledande aktör inom affordable housing

Lagoom Living är ett spanskt fastighetsbolag som ägs av Iberian Yield Investment, en av PAM Capitals alternativa investeringar.

Visionsbild av ett av Lagooms fastighetsprojekt

Lagoom Living har fångat El Economistas uppmärksamhet genom satsningen på Malagas bostadsmarknad. El Economista är den spanska motsvarigheten till The Economist och en av landets mest framstående tidningar inom ekonomi och finans. I samband med den uppmärksammande visionen om att skapa en portfölj bestående av 3 000 bostäder i Malaga-regionen fram till 2026, beskrivs Lagoom att vara på god väg att bli en tongivande aktör inom affordable housing i området. Hittills har Lagoom förvärvat cirka 1 000 byggrätter, en siffra som matchar målet för hela 2023.

Illustration som visar ett hyreshus inom segmentet affordable housing

Vidare lyfter El Economista fram Lagooms vinst av en markanvisningstävling i Malaga, där det kommer att byggas och förvaltas 530 hyreslägenheter inom affordable housing-segmentet. Detta beskrivs som ett tecken på Lagooms framgång och engagemang för att skapa prisvärda boendealternativ och bidra till att lösa bostadsproblematiken i regionen.


Lagoom Living är på väg att bidra till förändring inom affordable housing-segmentet på Malagas bostadsmarknad, vilket citeras av en av grundarna Javier Braza, i El Economista:


”Vi är specialister på affordable housing och strävar efter att delta i alla upphandlingar som utannonseras av Malaga kommun, som också är den kommun med mest offentligt ägd mark tillgänglig för den här typen av projekt.” Javier Braza understryker även den höga efterfrågan på hyresbostäder i Malaga.


El Economista tar även upp Lagooms befintliga projekt i Malaga, där till exempel Lagoom är den näst största markägaren i området som kallas för Distrito Z och att framtidsplanerna inkluderar expansion till städer som Madrid, Sevilla och Valencia.


Stora möjligheter

El Economista skriver att satsningen på affordable housing i Malaga bland annat har möjliggjorts av den betydande mängden mark som är reserverad för prisvärda hyresbostäder och samarbetet med lokala och provinsiella myndigheter.


Läs mer om Iberian Yield Investment på Iberianyield.com

Läs mer om Lagoom Living på lagoomliving.es/en


Läs hela artikeln på eleconomista.es


Comentarios


bottom of page